- 相关推荐
2024年英语四级考试阅读练习题及答案
在平时的学习、工作中,我们最熟悉的就是练习题了,做习题在我们的学习中占有非常重要的位置,对掌握知识、培养能力和检验学习的效果都是非常必要的,那么问题来了,一份好的习题是什么样的呢?以下是小编整理的2024年英语四级考试阅读练习题及答案,仅供参考,希望能够帮助到大家。
英语四级考试阅读练习题及答案 1
There are three kinds of goals: short-term,medium-range and long-term goals. Short-range goals are those that usually deal with current activities,which we can apply on a daily basis.Such goals can be achieved in a week or less,or two weeks,or possible months.It should be remembered that just as a building is no stronger than its foundation ,out long-term goals cannot amount to very munch without the achievement of solid short-term goals.Upon completing our short-term goals,we should date the occasion and then add new short-term goals that will build on those that have been completed.
The intermediate goals bukld on the foundation of the short-range goals.They might deal with just one term of school or the entire school year,or they could even extend for several years.Any time you move a step at a time,you should never allow yourself to become discouraged or overwhelmed. As you complete each step,you will enforce the belief in your ability to grow adn succeed.And as your list of completion dates grow,your motivation and desire will increase.
Long-range goals may be related to our dreams of the future. They might cover five years or more. Life is not a static thing.We should never allow a long-term goal to limit us or our course of action.
1.Our long-term goals mean a lot______.
A.if we complete our short-range goals
B.if we cannot reach solid short-term goals
C.if we write down the dates
D.if we put forward some plans
2.New short-term goals are bulid upon______.
A.two years B.long-term goals
C.current activities D.the goals that have been completed
3.When we complete each step of our goals ,______.
A.we will win final success
B.we are overwhelmed
C.we should build up confidence of success
D.we should strong desire for setting new goals
4.Once our goals are drawn up,_______.
A.we should stick to them until we complete them
B.we may change our goals as we have new ideas and opportunities
C.we had better wait for the exciting news of success
D.we have made great decision
5.It is implied but not stated in the passage that ______.
A.those who habe long-term goals will succeed
B.writing down the dates may discourage you
C.the goal is only a guide for us to reach our desination
D.every should have a goal
答案解析:
1-5 ADCBC
英语四级考试阅读练习题及答案 2
President Coolidges statement, "The business of America is business," still points to an important truth today-that business institutions have more prestige (威望) in American society than any other kind of organization, including the government. Why do business institutions possess this great prestige?
One reason is that Americans view business as being more firmly based on the ideal of competition than other institutions in society. Since competition is seen as the major source of progress and prosperity by most Americans, competitive business institutions are respected. Competition is not only good in itself,
it is the means by which other basic American values such as individual freedom, equality of opportunity, and hard work are protected.
Competition protects the freedom of the individual by ensuring that there is no monopoly(垄断) of power. In contrast to one, all-powerful government, many businesses compete against each other for profits. Theoretically, if one business tries to take unfair advantage of its customers, it will lose to competing business which treats its customers more fairly. Where many businesses compete for the customers dollar, they cannot afford to treat them like inferiors or slaves.
A contrast is often made between business, which is competitive, and government, which is a monopoly. Because business is competitive, many Americans believe that it is more supportive of freedom than government,even though government leaders are elected by the people and business leaders are not. Many Americans believe, then, that competition is as important,or even more important,than democracy in preserving freedom.
Competition in business is also believed to strengthen the ideal of equality of opportunity. Competition is seen as an open and fair race where success goes to the swiftest person regardless of his or her social class background. Competitive success is commonly seen as the American alternative to social rank based onfamily background. Business is therefore viewed as and expression of the idea of equality of
opportunity rather than the aristocratic(贵族的) idea of inherited privilege.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1. The statement "The business of America is business" probably means"________".
A. The business institutions in America are concerned with commerce
B. Business problems are of great importance to the American government
C. Business is of primary concern to Americans
D. America is a great power in world business
2. Americans believe that they can realize their personal values only_____ .
A. when given equality of opportunity
B. through doing business
C. by protecting their individual freedom
D. by way of competition
3. Who can benefit from business competition?
A. Honest businessmen.
B. Both businessmen and their customers.
C. People with ideals of equality and freedom
D. Both business institutions and government.
4. Government is believed to differ strikingly from business in that government is characterized by ____.
A. its absolute control of power
B. its function in preserving personal freedom
C. its role in protecting basic American values
D. its democratic way of exercising leadership
5. It can be inferred from the passage that the author believes _____ .
A. Americans are more ambitious than people in other countries
B. in many countries success often depends on ones social status
C. American businesses are more democratic than those in other countries
D. businesses in other countries are not as competitive as those in America
答案解析:
1.[C] 词义理解题。回答本题的关键是理解business的两个不同的含义:①商业,生意;②职责,事物,事。句中前一个business的意思应当是“事物,职责”,而后一个business的意思应当是“商业”,因此C为正确答案。
2.[D] 事实细节题。解题关键在于对第2段最后一句定语从句的理解。该句指出竞争是对基本美国价值的保护伞,故可知,D为正确答案。
3.[B] 推理判断题。第3段提到,商业之间为利润而互相竞争,因此商人在竞争中能获利;而对待其顾客不好的商家会被友好地对待其顾客的商家在竞争中打败,因此顾客也能从竞争中获利,所以B为正确案。
4.[A] 事实细节题。第4段第1句提到,商业与政府的不同之处在_商业是竞争性的,而政府是垄断性的,也即有着绝对的'控制权,因此A为正确答案。
5.[B] 推理判断题。第5段第3句提到,靠竞争而来的成功通常被看作是用来替代基于家庭背景的社会地位的成功的美国式的成功。”其言下之意是在别的国家成功不是靠竞争,而是靠社会地位,因此B为正确答案。
【英语四级考试阅读练习题及答案】相关文章:
英语四级阅读练习题含答案11-02
英语四级考试词汇练习题与答案06-28
2017英语四级练习题及答案11-03
2016高考英语阅读理解练习题及答案12-31
考研英语阅读理解练习题和答案04-25
英语专业四级阅读理解练习题08-10
12月英语四级阅读理解考试题及答案3610-06
英语四级阅读模拟试题及答案详解04-27
《手》阅读练习题及答案11-21