- 相关推荐
2024年大学英语四级考试真题试卷
在平时的学习、工作中,我们都离不开试卷,成绩的提高,最关键的是什么的呢,重要的是多做题目,多写试卷,总结知识点,一份好的试卷都是什么样子的呢?下面是小编收集整理的2024年大学英语四级考试真题试卷,希望能够帮助到大家。

大学英语四级考试真题试卷 1
The dancers stand motionless at their position and the room grows silent. But as the music starts, they began to move, bending, turning and waving their fans gracefully as they perform. a traditional Japanese dance. Yoshihiro Kuroki watches in silence, occasionally making notes. But as the dance ends, he beams with happiness. The performance has been flawless.
There have been many performances of traditional Japanese dances over the centuries, but this one is unique,because it is performed not by human dancers but by robots. And the performance takes place not in a dance studio but in a laboratory of Sony Corp.s Entertainment Robot Co. in Shinagawa, Japan, where Kuroki isgeneral manager. He is the mastermind behind a series of even more capable humanoid entertainment robots,starting with the Sony Dream Robot, or SDR, in 1997, up to the current QRIO in 2003.
These delightful machines are only 58 cm tall, about the size of a newborn infant, weigh about 7 kg, and move with 38 degrees of freedom, each with its own servomotor(辅助马达).
QRIOs predecessor, the SDR4X, announced in 2002, can walk, dance, sing, speak, recognize faces, and understand continuous speech. Each robot has two charge-coupled-device cameras to detect color and position andcan locate a colored ball, move toward it, and kick it into a goal. It also has contact sensors in severaljoints to avoid pinching real human fingers. Seeing the robot perform, it is difficult to remember that there is no sentience(知觉)behind those glass eyes.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1.Which of the following is the most suitable title of this passage?
A.New Entertainment Robots Produced in Japan.
B.QRIO the Robot Dancers.
C.Robots Mans Best Friend.
D.An Extraordinary Performance in Sonys Lab.
2.Yoshihiro Kuroki ______.
A.is excited when the robots are performing a traditional Japanese dance
B.keeps silent because he is a little unsatisfied with the new product
C.witnesses the creation of a series of entertainment robots
D.is an executive manager of Sony Corp.
3.Which aspect of the robots is NOT mentioned in the passage?
A.The vividness of their motion.
B.Their pleasant appearance.
C.Their smart designing principles.
D.Their communicative ability.
4.The Sony Dream Robot was___
A.the first human-like entertainment robot developed by the Sony Corp
B.as capable as the QRIO of speaking,dancing,singing and walking
C.largest among all the entertainment robot developed by the Sony Corp
D.the first entertainment robot sold at the market by the Sony Corp
5.The robot can locate colored balls by mens of ____
A.a charge-coupled device
B.two cameras
C.two contacts sensors
D.a digital detector
参考答案
1.[A]主旨大意题。标题需要既全面又突出地概括文章的主题。本文先是描述“舞蹈演员”,然后揭晓这是些“机器人”(第2段第1句),接着对Sony公司的一些机器人产品进行详细介绍。选项A比较全面地概括了文章内容。选项B、D只是涉及细节,不能全面地概括本文的内容。而C又过于笼统,不具有针对性。
2.[C]事实细节题。选项C符合第2段最后一句“He is the mastermind behind a series of... robots...”。仔细阅读有关的细节信息会发现,第1段第3句可帮助否定选项A。第1段最后两句可帮助否定选项B。另外,根据第2段倒数第2句可否定选项D。
3.[D]事实细节题。全文分四段,分别讨论机器人三方面的特点:第1段和第2段描述机器人舞蹈演员栩栩如生的表演,即选项A;第3段描写它们的外表,即选项B;第4段介绍它们巧妙的设计,即选项C;只有选项D是没有提到的,故为答案。
4.[A]推理判断题。该句中的分词结构“starting with...”表明the Sony Dream Robot是第一个人形娱乐机器人,因此选项A正确。文章在最后一段的第1句提到两种能说话、跳舞的'机器人,但没有提到SDR是否和它们一样,由此可否定选项B。在第3段讨论机器人大小的时候也没有提到SDR体型最大,因此选项C不正确。选项D在文中没有讨论到。
5.[B]事实细节题。该句中“two…cameras to...”的结构表明这两个摄像头可以用于定位,所以选项B正确。选项A在该句中也有提到,但它只是摄像机的工作机制,而不是用于定位的装置。选项C在下一句提到,但与题干提到的定位功能无关。选项D在文中并未提及。
大学英语四级考试真题试卷 2
Foxes and farmers have never got on well. These small dog-like animals have long been accused of killing farm animals. They are officially classified as harmful and farmers try to keep their numbers down by shooting or poisoning them.
Farmers can also call on the services of their local hunt to control the fox population. Hunting consists of pursuing a fox across the countryside, with a group of specially trained dogs, followed by men and women riding horses. When the dogs eventually catch the fox they kill it or a hunter shoots it.
People who take part in hunting think of as a sport; they wear a special uniform of red coats and white trousers, and follow strict codes of behavior. But owning a horse and hunting regularly is expensive, so most hunters are wealthy.
It is estimated that up to 100,000 people watch or take part in fox hunting. But over the last couple of decades the number of people opposed to fox hunting, because they think it is brutal (残酷的), has risen sharply. Nowadays it is rare for a hunt to pass off without some kind of confrontation (冲突) between hunters and hunt saboteurs (阻拦者). Sometimes these incidents lead to violence, but mostly saboteurs interfere with the hunt by misleading riders and disturbing the trail of the fox’s smell, which the dogs follow.
Noisy confrontations between hunters and saboteurs have become so common that they are almost as much a part of hunting as the pursuit of foxes itself. But this year supporters of fox hunting face a much bigger threat to their sport. A Labour Party Member of the Parliament, Mike Foster, is trying to get Parliament toapprove a new law which will make the hunting of wild animals with dogs illegal. If the law is passed, wild animals like foxes will be protected under the ban in Britain.
练习题:
Choose correct answers to the question:
1. Rich people in Britain have been hunting foxes ________.
A. for recreation
B. in the interests of the farmers
C. to limit the fox population
D. to show off their wealth
2. What is special about fox hunting in Britain?
A. It involves the use of a deadly poison.
B. It is a costly event which rarely occurs.
C. The hunters have set rules to follow.
D. The hunters have to go through strict training.
3. Fox hunting opponents often interfere in the game ________.
A. by resorting to violence
B. by confusing the fox hunters
C. by taking legal action
D. by demonstrating on the scene
4. A new law may be passed by the British Parliament to ________.
A. prohibit farmers from hunting foxes
B. forbid hunting foxes with dogs
C. stop hunting wild animals in the countryside
D. prevent large-scale fox hunting
5. It can be inferred from the passage that ________.
A. killing foxes with poison is illegal
B. limiting the fox population is unnecessary
C. hunting foxes with dogs is considered cruel and violent
D. fox-hunting often leads to confrontation between the poor and the rich
参考答案
1.[A] 事实细节题。根据第3段第1句的前半部分People who take part in hunting think of it as a sport可知,参加捕杀的'人们把猎杀狐狸当成是一种运动,A与之相符。
2.[C] 事实细节题。根据第3段首句末尾说,凡是参加的人都要遵循严格的行为准则,C “猎手已建立起需要遵循的规则”与之相符,故选C。
3.[B] 事实细节题。第4段末句提到,在大部分情况下,阻拦者利用为骑马的人引错路和进行气味干扰来干涉捕猎,B与之相符,故选B。
4.[B] 事实细节题。文章倒数第2句提及,督促议会通过一项新法案,将带狗猎杀野生动物列为非法。而狐狸是野生动物的一种,故选B。
5.[C] 推断题。.根据第4段第2句后半部分可知,反对捕猎狐狸的人数在上升是因为他们认为捕猎狐狸是残酷的,故选C。
【大学英语四级考试真题试卷】相关文章:
大学英语四级考试真题及答案12-16
2014年6月英语四级考试真题试卷附答案12-30
2010年12月大学英语四级考试真题10-27
2008年6月大学英语四级考试真题11-01
四级英语真题作文范文01-28
2012年6月的英语四级考试真题12-15
